Kuchyňská a servírovací prkénka
Nejprodávanější
Značky
Barva
Dřevina
Materiál
Specifikace
Velikost
Vzor - motiv
Země původu
Proč by každá hospodyňka měla mít v kuchyni dřevěná prkénka?
Přestože se v minulosti začala z našich kuchyní vytrácet klasická masivní dřevěná prkénka, protože dávaly kuchařky a kuchaři přednost novějším materiálům – silikonu, plastu a sklu, s postupem doby se čím dál častěji vracíme zpátky ke dřevu. Proč tomu tak je?
Návrat k ověřenému materiálu
Zjistili jsme totiž, že kvalitu a přednosti dřevěných prkének žádným novodobým materiálem nenahradíme. Dřevo je přirozeně antibakteriální materiál, tato vlastnost se nám nejvíce hodí při krájení syrového masa. Jedinou jeho nevýhodou je to, že se nesmí dávat do myčky nádobí, ve které by mohlo nabobtnat a popraskat. Umytí prkénka zabere pár minut a tento dyskomfort vám v mnoha ohledech vynahradí.
Rychlejší krájení
Při krájení na dřevěném prkénku se nám nůž nesmeká, jako tomu je u skleněných prkének. Oproti plastovým prkénkům se v dřevěných neobjevují škrábance a rýhy, ve kterých se množí bakterie.
Výhoda pro životní prostředí
Navíc je dřevo plně odbouratelný a obnovitelný materiál. Do jídla při přípravě pokrmů na dřevěném prkénku nepřechází pachutě, ani se do něj neuvolňují mikroskopické části plastu. Pokud dbáte na své zdraví, pak jistě víte, kolik nebezpečných sloučenin plasty obsahují.
Prkénka i na servírování
Dřevěná prkénka nemusíte používat pouze na krájení, ale velmi dobře vypadají i na jídelním stole. Servírovací dřevěná prkénka se hodí na servírování klasických staročeských pokrmů z masa, jako je například tlačenka, bůček, pečená žebra, či tolik oblíbený tatarák.