Grilování - stolování
- Kitchen and serving boards
- Misky
- Obracečky, vidličky a ostatní
- Lžíce a lžičky
- Příbory - nože, vidličky
Bestsellers
Proč omáčky míchat dřevěnou vařečkou?
Moderní materiály si našly cestu i do našich kuchyní. Máme teflonové pánve, silikonové formy na bábovky, anebo třeba nylonové vařečky. Všimli jste si ale, že ani s nejmodernějšími pomocníky nechutná vaše jídlo tak jako od babičky?
Díky vařečce znatelně lepší chuť pokrmů
Důvod je jednoduchý. Naše babičky měly několik dřevěných vařeček, kvedlaček, každá z nich měla své použití. Jedna se používala na míchání těsta při přípravě dezertů, jinou se zadělávala cibule a další měla babička na omáčky. Z dřevěných vařeček se do pokrmů neuvolňovala specifická pachuť plastu a díky tomu si zanechaly svou přirozenou chuť. Dřevo totiž nereaguje s kyselými pokrmy, jako je například rajčatová omáčka, či citrónová šťáva.
Vařečka teflon nepoškodí
Nemusíte se bát, dřevěné vařečky vám nepoškodí povrch teflonových pánví ani drahých hrnců. Dřevo je měkké, navíc je ekologické a odbouratelné. Nebudete si tak muset dělat starosti s tím, že nákupem nových vařeček zatížíte přírodu, jako je tomu v případě plastového nádobí. Dřevo se na skládce jednoduše rozloží. Na rozdíl od plastových výrobků má i vyšší tepelnou toleranci, takže klidně můžete nechat vyčuhovat při vaření vařečku z hrnce a neroztaví se.
Výhody dřevěného náčiní
Salátové lžíce, vařečky, kvedlačky a naběračky vyrobené ze dřeva se pohodlně používají a drží, nezanechávají puchýře a mají antibakteriální vlastnosti. Pokud máte doma malé děti, určitě oceníte, že má dřevo přirozenou schopnost zabíjet choroboplodné zárodky a bakterie.